Technika nade vše

Aneb „staříci vedou“

V ůterý jsem se jal začít sekat trávu na trati v Sedlišti.Ač nerad,i díky vysokým teplotám,ale prostě jsem musel.

S měkkou kroucenou strunou na křovináku žádný extra zážitek.Co půl metru plochy jsem musel hlavu křovináku rozebrat,posunout upálenou strunu a mohlo se chvíli zase sekat.Po 6ti metrech ale struna došla,takže konec a jelo se po hodině práce domů.

Ve středu jsem zakoupil lepší a schopnější strunu,průhledná s černým vnitřkem.Nějaký vyztužení,ale bylo to znát.Struna více vydržela,ale taky tráva dost drží a moc se jí na kompost nechtělo.A s mým křovinákem o obsahu 25 ccm žádný zázrak.Spíš práce ke zlosti a trápení,než aby byl nějak viditelný výsledek.

Dneska jsem pro změnu na křovinák nainstaloval čtyř zubec,v domění,že toho poflákam mega hektar.A prd velebnosti.Tráva se jen tak nějak muchlala a výsledek bylo za 15 minut posekaný asi 2 metry dýlky v záběru křovináku.Cca metr.Takže zase nic moc.

Tudíž opět Mountfildem domů a co ted vzít?Konečná volba padla na starou dobrou kosu,brousek a hrubou sílu.Odvezeno na trat a začly se dít zárzraky 🙂 Za nějakých 20 minut houpání kosou jsem posekal větší kus parkoviště a příjezdovky ke dráze než za 2 hodiny s křovinákem a strunou.

Takže pokud můžete či musíte,nezatracujte dříve preferovanou hrubou silu,mechaniku a  trochu nepohodlí obsluhy nástroje.Tělo se Vám pěkně protáhne 🙂 ,uděláte něco málo pro svý zdraví (minimálně vytahnete o nějaký cigáro méně) 🙂 jako já a hlavně ten pocit,vidět,jak Vám práce a materiál za Vámi heeezky ubejvá.

Takže kdo nemá křovinák aspon 40ku obsah a potřebuje rychle a kulturně zvelebit nějaký prostranství,at radši sáhne po osvědčený kose.Přelíznout křovinákem to jde dycky 😀 A pokud něco,můžete se chlubit,že základ sekání jste provedli sami 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.